Közélet

2015.02.17. 13:06

Megtámadta a polgármestert egy helyi férfi Szilváson

Néha a polgármestereknek sincs könnyű dolguk. Ők ugyanis „kéznél vannak”, ha valaki levezetné rajtuk a dühét.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Míg a parlamenti képviselőkön a távolság miatt nehéz számon kérni tetteiket, addig a polgármesterek, főleg a kisebb településeken, elérhető közelségben vannak – szó szerint.

Így járhatott a minap Schaff József is, Szilvás község első embere, akit egy helyi férfi támadott meg a polgármesteri hivatalban. A rendőrség az esettel kapcsolatban annyit közölt, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján február 13-án Szilváson, a polgármesteri hivatalban egy 54 éves helyi férfi eddig tisztázatlan okból kétszer meglökte a polgármestert. A falu vezetője a bántalmazás során nem sérült meg, de feljelentést tett a férfi ellen. A rendőrök a férfit a lakásán fogták el, majd előállították a kapitányságra, és kihallgatták gyanúsítottként. Vele szemben hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Siklósi Rendőrkapitányság. A lehetséges indítékról szerettük volna megkérdezni Schaff Józsefet, aki azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Mint mondja, nincs akkora jelentősége a dolognak. Kérdésünkre ugyanakkor annyit elárult, hogy korábban ilyenre még nem volt példa.

Ha Szilváson nem is, Baranya megyében már történt máskor is hasonló. Két éve Komlón egy csalódott rokkant bányász ütötte arcon Polics József polgármestert egy közmeghallgatáson, Mohácson pedig Polgár Károly képviselő ütötte meg Szekó József polgármestert 2011-ben a hivatalban. A képviselőt a bíróság el is ítélte, így mandátumát is elveszítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!