Közélet

2015.02.16. 09:00

Több száz komlói család maradt víz nélkül

Vasárnap este hibásodott meg egy vezeték, akadozott szolgáltatás a szilvási-somági városrészben.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Vasárnap estétől hétfő délutánig nem volt víz Komlón, a szilvási-somági városrész egy szakaszán. A vízműtől megtudtuk, a Köztársaság utcában hibásodott meg egy kétszázas PVC-cső, amelynek helyreállítási munkálatai órákon át zajlottak. Nagyjából 300 család volt érintett.

A csőtörés valamikor vasárnap este következett be. A vízmű értesítette a fűtőerőművet: amíg nem lokalizálják a pontos helyszínt, kapcsolják le az ottani hőközpontot, hogy a vezetékek ne menjenek tönkre. Emiatt hétfő reggel 8-ig nemcsak a csőtöréssel érintett, de a környék több másik utcájában sem volt meleg víz. Amint azonban sikerült beazonosítani a probléma helyét, a Köztársaság utca, valamint az Attila utca és a Bocskay–Bercsényi utcák közötti házak kivételével mindenhol helyreállt a szolgáltatás. Ahol nem volt ivóvíz, ott tartálykocsikkal igyekeztek biztosítani az ellátást.

A javítás megkezdését hátráltatta, hogy a vízvezetékek mellett gázcsövek is fekszenek, így a földmunkák megkezdése előtt a gázszolgáltatóval is egyeztetni kellett, nehogy a gépekkel átvágjanak egy gázvezetéket. A munkálatok szinte egész hétfőn zajlottak, csak délután állt helyre a rend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!