Közélet

2015.03.05. 18:11

Segít a kormány a bajba jutott önkormányzatoknak

A működőképességük megőrzése céljából 67 DRB-s bankszámlával rendelkező önkormányzatnak nyújt egyedi támogatást a kormány.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Az előirányzat-átcsoportosítás révén fizetendő juttatásban több baranyai, önhibáján kívül nehéz helyzetbe került önkormányzat is részesül.
Az önkormányzatok az azonnali segítségnek köszönhetően lélegzetvételhez jutnak, eközben lapunkhoz továbbra is érkeznek az új hírek, példák, esetek.

Többen is jelezték például, hogy már elnyert uniós pályázati pénz szorult be a számlájukon, az utófinanszírozás miatt olyan támogatás, amit épp a napokban kellett volna a már megrendelt és leszállított/elkészített munka után fizetni. A Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségtől megtudtuk, hogy ők február 26-a óta nem fizetnek ki támogatást az érintett bankokhoz, hanem új bankszámla megjelölését kérik a kedvezményezettektől.

Támogatást kapó baranyai önkormányzatok

Önkormányzat - Támogatás (forint)
Beremend 20 millió 430 ezer
Cún 730 ezer
Kásád 2 780 ezer
Kémes 1 millió 70 ezer
Nagyharsány 700 ezer
Siklós 12 millió 700 ezer
Szaporca 2 millió 200 ezer
Tésenfa 770 ezer

Pécs hagy időt

A DRB-s ügyfeleknek gond lehet a helyi adó fizetése is. Pécs adóügyi osztálya – hivatalból, a rendelkezésére álló adatok alapján – azon gazdálkodók javára, amelyek kizárólag a DRB Bank-nál rendelkeznek számlaszámmal, a bank zárolásának feloldásáig, de legfeljebb 2015. április 30-ig a fizetési kötelezettség esedékességét elhalasztja. A döntés a már engedélyezett részletfizetésekre is vonatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!