Közélet

2015.05.21. 18:46

Gyorssegyélyt kap a KÉK Egyesület a százmilliós pályázat miatt

Fodor Ibolya elképedt a Páva Zsolt által aláírt előterjesztésen, amiben az áll, a KÉK-nek tartozása van.

Babos A. (Dunántúli Napló)

A Fodor Ibolya nevével fémjelezett Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért (KÉK) Egyesületnek szavazott meg a pécsi önkormányzat pénzügyi bizottsága mintegy 1,6 millió forintot.

A Páva Zsolt polgármester által aláírt előterjesztésben az áll, a KÉK-nek ki nem egyenlített személyi juttatást terhelő járuléka, esedékes ki nem fizetett számlái vannak, ezért kell segíteni, különben nem tudják lezárni az önkormányzat, az Ökováros-Ökorégió Alapítvány és a KÉK által megvalósított, a Melinda utcai Kék-Zöld Iroda kialakítását célzó százmilliós uniós pályázatot. A KÉK-nek a tartozását kitevő 1,6 milliós kölcsönt idén év végéig kell visszafizetnie.

Fodor Ibolya elképedt azon, hogy az előterjesztés szerint a KÉK-nek tartozása lenne, és ezért lenne szükség a pénzügyi segítségre. Azt mondta, ezt mindenki tudhatta előre, hiszen utófinanszírozású pályázatról van szó, ők nem tudják a pénzt megelőlegezni, de azt visszafizetik, ha megkapják később az uniós forrást.

Kérdésünkre azt mondta, szerinte elírás történhetett, nem hiszi, hogy szándékosan írnának az előterjesztésben mást, mint az igazság. A KÉK gazdálkodásaival, pénzügyeivel minden rendben van, az uniós pályázatot is a napokban vizsgálták meg, mindent rendben találtak. Később le fog mondani az egyesület elnöki tisztéről, és amint orvosai engedik, a közéletbe is visszatér.

Idén a KÉK kötelező önkormányzati feladatok átvállalása miatt 2,5 milliós működési támogatást kap, amit sérelmez, mert feladataik ugyanazok, s tavaly 3 milliót kaptak, miközben 12 milliós értéket adtak vissza a városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!