Közélet

2015.05.26. 16:13

Húsz évre kaphatja meg a siklósi várat az új üzemeltető

Miután az önkormányzat kiírta a siklósi vár 15 plusz 5 éves működtetésére szóló pályázatot, újra felerősödtek azok a vélemények, hogy a város tulajdonképpen már kinézte a leendő nyertest. Annak ellenére terjedt el ez a pletyka, hogy a nyílt közbeszerzési eljárásról és annak feltételeiről egyhangú döntést hoztak a képviselők.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Marenics János polgármester korábban hangsúlyozta, annak idején 30 évre aláírt vagyonkezelői szerződésben vállalták, hogy befejezik a vár fejlesztését, ám az a legújabb felújítást követően is csupán 53 százalékos.

A vár új működtetőjének vállalnia kell, hogy megnyitja a várszállodát és a várpince éttermét, illetve az ehhez szükséges pénz, pályázati forrás előteremtéséért mindent megtesz.

Egyesek azt is tudni vélik, hogy a vár új működtetője a termálfürdőt és az ahhoz kapcsolódó szállodát is üzemeltető vállalkozó lesz, sőt igazából neki írták ki a pályázatot. A pletykára György Zoltán, az Aquaplus Kft. tulajdonos-ügyvezetője úgy reagált, hogy a közbeszerzési pályázat szigorú feltételei miatt ők egyedül nem is képesek indulni a kiíráson. Nem tagadta viszont, hogy partnereket bevonva, egy konzorcium tagjaként elindulnak, szeretnének e tekintetben is részt venni a siklósi turizmusban, amelynek fellendítésében az elmúlt években nekik is voltak érdemeik.

Balázsné Kréth Ibolya, a pályázat lebonyolításáért felelős kabinetfőnök azt mondta, már volt vállalkozói bejárás a várban, ketten már kiváltották a pályázati anyagot. A beadási határidő június 2-a, azt követően kétfordulós eljárás után dől el, ki lesz az új üzemeltető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!