Közélet

2015.06.11. 10:42

Pécsett is beindult a plakátháború

Pécsett a rendőrség kerítésére kerültek ki bevándorlással kapcsolatos plakátok, az egyiket még melegében le is tépték.

BAMA

Pécsett is megjelentek a kormány országos visszhangot és sok esetben polgári engedetlenséget kiváltó, bevándorlással kapcsolatos plakátjai - és ahogy máshol, itt is hamar beindult a plakátháború. A rendőrség Athinay utcai kerítésére kihelyezett két plakát közül ugyanis az egyiket már letépett állapotban tudta csak lencsevégre kapni ma reggel egy munkába utazó olvasónk.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] A rendőrség kerítésén rongálták meg az egyik kormányzati plakátot (olvasónk fotói)
[/caption]

Mint ismeretes, az üzeneteik miatt bevándorlásellenesnek is nevezett kormányhirdetések már kikerülésük előtt nagy vihart kavartak, budapesti megjelenésük után pedig sorra érkeztek képek megrongált, letépett, lefújt, átírt plakátokról (gyűjteményükből közösségi oldal is készült), illetve hírek arról, hogy az elkövetőket a rendőrség a helyszínen tetten érve igazoltatta, illetve vette őrizetbe (de olyan is volt, aki saját maga sétált be dokumentált tettével a rendőrségre).

Míg ismeretlenek interaktív térképet hoztak létre a bevándorlással kapcsolatos plakátok helyszínének és állapotának rögzítésére, addig a rendőrség az index.hu birtokába jutott jegyzőkönyv alapján figyelte a plakátokat. Mint ismeretes, a plakátrongálással kapcsolatban több ellenzéki politikus és párt is kifejezte szimpátiáját, a Fidesz pedig bűncselekményre buzdítás miatt tett feljelentést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!