Közélet

2015.06.19. 09:06

Új dékán a közgázon, Schepp Zoltán

Július elsejétől dr. Schepp Zoltán tölti be a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának dékáni tisztjét. A korábbi dékánhelyettest a várható változásokról, illetve a jelenlegi helyzet kihívásairól kérdeztük.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

– Érzékeny pillanatban veszi át a kar vezetését. Volt egy kis hezitálás a döntés előtt?

– Persze, de ez természetes. Ugyanakkor én mindig is úgy éreztem, hogy ez a kar erős, komoly hagyományokkal bír, az infrastruktúra is rendben van, tehát lehet mire építkezni. Ráadásul a kollégáim is bátorítottak: azt vallom, hogy az embernek tudnia kell, mikor kell nemet és mikor igent mondani, mindkettőnek megvan ugyanis a felelőssége.

– Ön tehát igent mondott. És mire mondott még igent?

– Arra, hogy ennek a karnak meg kell keresnie a helyét a jelenlegi struktúrában. És most nem is elsősorban a felsőoktatási helyzetre gondolok: ennél fontosabb, hogy miként lehet pozícionálni a helyünket a gazdaságban. Sőt, konkrétan a helyi gazdaságban. Hiszek abban, hogy a kar nagy- mértékben tud segíteni a város gazdasági életének megújításában, fellendítésében. Az a célunk, hogy elérjük: az alapszakra idekerülő diákokból minél többen el tudjanak helyezkedni.

– Ehhez sejtésem szerint a portfoliót is meg kell újítani.

– Így van, alkalmazkodunk az új helyzethez. Most szeptemberben például elindul a turizmus-vendéglátás szakunk, amire máris nagy igény van, sokan jelentkeztek rá, de a többi képzésünkkel kapcsolatban is előrelépések várhatók, a reményeink szerint lesz hozzájuk felvevőpiac.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!