Közélet

2015.07.12. 13:49

Kismamák ihlették ViccaBond ruháit

Megvalósította álmát Londonban Juhász Éva, avagy jó úton jár, hogy ez sikerüljön.

Babos A. (Dunántúli Napló), fotó: Raska Ervin

A pécsi hölgyről másfél éve írtunk a Dunántúli Napló Baranyaiak külföldön című sorozatában. Akkor már nyolc éve az angol fővárosban élt, s éppen megszerezte divattervezői diplomáját – előtte fotósként dolgozott.

Juhász Éva ViccaBond néven alkot, s egyre ismertebb tervező Londonban, amelyben szerepe volt, hogy első kollekciójában, amellyel a nagyközönség elé lépett, nagy hangsúlyt kapnak a kismamák.

Olyan elegáns, a japán kimonók világát idéző blúzokat tervezett, amelyekben akár nyilvános helyeken is zavartalanul szoptathatnak az anyukák.

A ruháiról, filozófiájáról már korábban is azt mondta, szereti keverni a különféle stílusirányzatokat, inspirációit azonban a mindennapokból veszi, a régi, nemes és természetes anyagok felhasználását kedveli, s a mennyiség helyett a minőségre helyezi a hangsúlyt. S, hogy tudja, befutni a divat egyik fővárosában nem egyszerű, de szereti a kihívásokat.

Első kollekciója azonban ismertté tette, több helyi magazinnak, tévének nyilatkozott, egy amerikai cég pedig segítette megszervezni első nagy, látványos divatbemutatóját.

Lapunknak a tervezőnő úgy nyilatkozott, értéket akart alkotni, olyan darabokat, amikre tényleg szükség van a mai világban. Szerinte még Londonban is gondot okoz a kismamáknak, hogy nyilvános helyen szoptassanak, ha a szükség úgy kívánja. Az ő speciális blúzaiban azonban úgy tudják biztonságosan, a szoptatás anya-gyermek kapcsolatának meghittségét is megőrizve megetetni az édesanyák a picinyeiket, hogy közben a testük rejtve marad, s a szép felsőkben igazán nőiesek maradhatnak. Éppen azért a kimonó inspirálta, mert formája miatt kevésbé tökéletes alakú hölgyeknek is gyönyörűen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!