Közélet

2015.07.20. 08:00

Többen haltak meg, mint egy éve

A halandóság emelkedése a megyében nagyobb mértékű volt az országosnál.

K. E. (Dunántúli Napló)

A Központi Statisztikai Hivatal által a közelmúltban publikált előzetes adatok szerint Baranya megyében 2015. március végéig az előző év azonos időszakához képest 3,7 százalékkal kevesebb, összesen 734 gyermek született (országos átlagban 3,3 százalékos növekedés történt). Az első három hónap során összesen 1572-en haltak meg, negyedével többen, mint 2014 hasonló időszakában. Nem árt megjegyezni, hogy a halandóság emelkedése a megyében nagyobb mértékű volt az országosnál (15 százalék). Romlott a csecsemőhalandóság is, a tavalyi kettő helyett ez év első negyedévében három gyermek hunyt el egyéves kora betöltése előtt. Ezer élveszülöttre Baranya megyében 4,1 egy éven aluli meghalt jutott, ami megegyezik az országos átlaggal.

A születések és a halálozások különbözetéből származó 838 fős természetes népességfogyás több mint kétharmadával (68 százalék) múlta felül az egy évvel korábbit.

Az egyetlen kedvező változás, hogy nőtt a házasságkötések száma, ez év első három hónapja folyamán 190 pár kötött házasságot, 2,2 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!