Közélet

2015.08.17. 15:59

Baranyai rendezvények

Böjte Csaba szentmisét celebrál, Nemzetközi Néptáncfesztivál, ünnepi és vidám események a pécsváradi várban. (x)

BAMA

Ünnepi és vidám események a várban
Pécsvárad
20-án 10 órakor püspöki szentmise lesz a gótikus templom romjai között dr. Udvardy György megyés püspökkel. Közreműködik a Silentium kórus. Nagy Csaba, a megyei közgyűlés elnöke mond beszédet és átadja az elnöki kitüntetéseket. 15.30-tól a Szentháromság téren népünnepély zajlik lengyel és török néptánccsoportokkal, mesejáték látható, kerékpárosok lépnek fel, a Pécsváradi Bigband játszik, 19 órától utcabál következik. 29-én pedig Pécsvárad millenniumi ünnepsége lesz és szentmise dr. Bábel Balázs kalocsai-kecskeméti érsekkel.

Nemzetközi Néptáncfesztivál
Mohács
Augusztus 17–20. között a nagyszabású hagyományos néptáncbemutatóra csoportok érkeznek Bulgáriából, Franciaországból, Horvátországból, Lengyelországból, Litvániából, Romániából, Törökországból. A helyieket a Mohács Nemzetiségi Néptáncegyüttes, a Zora Táncegyüttes, az Újhold Néptáncegyüttes képviseli, továbbá Kiskunhalasról a Halas Táncegyüttes, Kalocsáról a Piros Rózsa Táncegyüttes érkezik. A táncfesztivál kuriózuma, hogy minden este az aznap fellépő tánccsoportok táncházakat is tartanak.

Böjte Csaba szentmisét celebrál
Komló
Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője augusztus 20-án 19 órakor szentmisét celebrál a komlói római katolikus templomban. A szentmise keretén belül gyűjtés lesz a Dévai Szent Ferenc Alapítvány megsegítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!