Közélet

2015.08.21. 18:39

Felmérik a Magasház melletti ingatlanokat

Még nem bontják a 25 emeletest, de már birtokon belül vannak.

Babos A.

Munkások jelentek meg a napokban a pécsi 25 emeletes Magasháznál, és láthatóan valami fontossal foglalkoztak, talán már a bontást készítették elő, ezzel a 26 éve üresen álló szellemház közelében élők keresték lapunkat.

Nagyjából három hete írtuk meg, hogy immár végleg megpecsételődni látszik a pécsi felhőkarcoló sorsa, s akár heteken belül nekiállhatnak a bontásnak, amit az sem akadályozhat meg, hogy az ingatlan még nincsen a pécsi önkormányzat tulajdonában – a pécsi jegyző ugyanis a közelmúltban kényszerbontási határozatot adott ki a házra.

Megírtuk azt is, hogy a pécsi önkormányzat nemrégiben a STRABAG-MML Kft. és Land-Bau Kft. konzorciumát hirdette ki a bontási pályázat nyertesének, ők végül 980 millió forintért vállalták a munkát.

Nem hivatalos forrásokból arról értesültünk, hogy a helyszínen megjelentek már valóban a bontással megbízott társaságok emberei voltak, mivel nemrégiben megtörtént a birtokba adás, a helyszín és az ingatlan átadás-átvétele, s megkezdődött a kivitelezés előkészítése. Úgy tudjuk, már elkezdték a Magasház melletti ingatlanok felmérését, állapotának dokumentálását, az építkezéssel összefüggő későbbi esetleges vitás ügyek, kártalanítási keresetek miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!