Közélet

2015.08.22. 10:46

Zajlik a földprogram, Szászvár is belevág

Pályázott és nyert a nagyközség a szociális földprogramban. Ennek keretein belül 30 szászvári család kap előnevelt csibét és tápot – a támogatás összértéke 864 ezer forint.

K. E. I.

A remények szerint a program ugyanolyan sikeres lesz, mint a környező településeken, ahol már több éve próbálkoznak hasonlóval. Komló például 2011 óta vesz részt a szociális földprogramban. Az önkormányzat négy éve kísérleti jelleggel kezdett bele a szabadföldi zöldségtermesztésbe, a termények jelentős részét pedig a közétkeztetésben használta fel a város. A dolog bevált, és 2014-re már a Városgazdálkodás 10 ezer négyzetméteres területén folyt a zöldségtermesztés. A közfoglalkoztatottak bevonásával akkor 110 fő jutott munkához. A Mecsekjánosiban található parcellákban többek között karalábét, babot, patisszont, spenótot, zöldbabot, paradicsomot, burgonyát termeltek.

Idén mindezt azzal egészítették ki, hogy létrehoztak egy szociális boltot (kétmillió forintos pályázati pénzből) a piac területén, ahol a helyben (és a környéken) megtermelt zöldségeket árulják. Így kapható csiperke és laskagomba, de mánfai savanyúság és lekvár is. Mánfa egyébként, hasonlóan Szászvárhoz, szintén próbálja feléleszteni az állattartási hagyományokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!