Közélet

2015.10.12. 17:18

Borsóház segíti a gyerekek fejlődését

Ünnepélyes keretek között a hét végén avatták fel a megyeszékhelyen a Borsóház-Pécs Nemzetközi Intenzív Terápiás Központot.

K. E. (Dunántúli Napló)

Az Endresz György u. 2/B szám alatt működő speciális egészségügyi szolgáltató központ elsősorban központi idegrendszeri sérült, mozgássérült és elmaradt, illetve megkésett mozgásfejlődésű gyermekek számára biztosít olyan terápiás lehetőséget, mely a normál egészségügyi rendszer keretében nem vagy csak korlátozott mértékben érhető el.

– Központunkat a 2009 óta működő Borsóház-Budapest Nemzetközi Intenzív Terápiás Központ pécsi telephelyeként hoztuk létre, a Borsószem Gyermekfejlesztő Közhasznú Egyesület fenntartásában, elsősorban magánszemélyek és vállalkozások támogatásával – mutatta be a Borsóházat Spohn Kinga, a központ vezetője.

A megnyitó alkalmával nemcsak a problémával érintett családok képviselői, hanem szakemberek, orvosok, terapeuták, gyógytornászok is megismerhették az új kezdeményezést, és a központot. A Borsóház által ajánlott intenzív tréning és a kiegészítő terápiák hatékony megoldást nyújtanak megkésett vagy megrekedt mozgásfejlődési szakaszokban, a mozgásszerveket érintő beavatkozások előkészítő, rehabilitációs szakaszaiban.

– A Borsóház komplex eszközökkel – részletes mozgásszervi vizsgálat, szakorvosi vélemény, ellátási, terápiás, eszközjavaslat, műtéti beavatkozás szükségességének felmérése, szükség esetén javaslat, eszközkészítés, méretvétel és próba – szolgálja a gyerekek kezelését, gyógyulását. Ezek mind hazai és külföldi újdonságok, saját tervezésű terápiás segédeszközök. A gyermekek megfelelő és hatékony segédeszközeire egy team – szakorvos, a készítő, és a terapeuta – együtt tesznek javaslatot – ismertette a ház gyakorlatát Spohn Kinga.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!