Közélet

2015.11.27. 17:52

Kilépett a Fideszből Siklós alpolgármestere

Kilépett a Fideszből és a helyi frakciónak sem tagja már Mikola János, Siklós alpolgármestere. Egyéni körzetből jutott a testületbe, és tovább dolgozna.

B. A.

A városban az a hír járta, hogy a Fidesz ennek ellenére lemondatná. A csütörtöki testületi ülésen a polgármester bizalmi szavazást kért arról, hogy Mikola függetlenként is maradjon-e posztján, de még a fideszesek sem szavaztak nemmel.

Mojzes Tamás, a siklósi frakció vezetője szerint ez is bizonyítja, a pletyka alaptalan. Ő még Mikola kilépése előtt közölte Marenics Jánossal, hogy nem tartanak igényt a továbbiakban külsős alpolgármesteri posztra, és a frakcióból is ki fogják zárni Mikolát. Mindketten azt mondták lapunknak, hogy nem tudnak együtt dolgozni, s már korábban is voltak köztük nézeteltérések. Az alpolgármester szerint ennek oka lehet a nagy korkülönbség is.



Mojzes szerint viszont Mikola eddig alpolgármesterként semmit nem tett hozzá a csapatuk munkájához, sőt egyes ügyekben ellenük ment.
Mikola János úgy tartja, ő élvezi a választók bizalmát, mert – ellentétben Mojzessel – ő egyéni mandátumot szerzett. Közölte: emlékszik még arra, hogy neki elsősorban Siklós, másodsorban választókerülete, s csak harmadsorban kell a pártja érdekeit képviselnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!