Közélet

2015.12.04. 12:23

Átadták a PTE rehabilitációs központját

Átadták pénteken a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központjának legújabb épületét, a 780 millió forintos beruházással elkészült rehabilitációs központot a baranyai megyeszékhelyen.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Az átadás egy régóta húzódó probléma végére tett pontot. Korábban ugyanis – ahogy Bódis József, a PTE rektora az átadón elmondta – a rehabilitációra kevesebb figyelmet fordítottak, holott kutatások igazolják, hogy a megfelelő körülmények a gyógyulást is nagyban felgyorsítják.

Nos, a „megfelelő” szó esetünkben nem is fedi le kellőképpen a valóságot: a mintegy 1600 négyzetméteres új rehabilitációs központja, amely a Neurológiai és az Idegsebészeti Klinika Rét utcai épülettömbje közvetlen szomszédságában áll, minden igényt kielégítő lett. Hogy mást ne mondjunk, az emeleti fekvőbeteg-szobák egy, kettő, négy és hatágyasak, komfortosak, saját fürdőszobával rendelkeznek – a berendezésük tényleg a szállodákat idézi.

– Korábban a kórházakban a rehabilitáció rendre a leglepukkantabb épületek leghátsóbb, sötét sarkaiban kapott helyet. Nos, Pécsett mostantól nagyon nem erről van szó – mondta az átadón Cserháti Péter rehabilitációs szakellátás fejlesztéséért felelős miniszteri biztos. – A jelenlegi körülmények a felépülést nagy mértékben meggyorsítják, ráadásul a gyógyítás hatékonysága is nő.

Néhány hónap múlva kész az Onkoterápiás Intézet

A PTE Klinikai Központjának több nagyszabású beruházása is zajlik. Ezek közül a legnagyobb kétség kívül az Onkoterápiás Intézet felújítása: a kétmilliárd forintos építkezés a pécsi Édesanyák útján immár a „látványos” szakaszához ért – a 2016 elejére befejeződő fejlesztés lehetőséget ad arra, hogy az orvosok korszerű körülmények között végezhessék majd munkájukat és a betegek is jó körülmények között legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!