Közélet

2015.12.12. 18:05

Csak óvatosan a hitelezőkkel!

Gyanúra okot adó, feltehetően illegális pénzügyi tevékenység megjelenésére hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank támogatásával működő pénzügyi fogyasztóvédelmi irodahálózat.

K. E.

– Pécsi tanácsadó irodánkban egy ügyfél érdeklődött egy magát Pécsett hirdető pénzügyi szolgáltató (vagy inkább magát annak beállító) vállalkozással kapcsolatban. A probléma az, hogy a szórólapon szereplő néven működő vállalkozás jogszerűen pénzügyi tevékenységet Magyarországon nem folyathat. Az MNB keresőjébe a szóban forgó nevet beírva két bejegyzést találunk, és mindkét cég figyelmeztetéssel szerepel, ami azt jelenti, hogy fokozott óvatosságot ajánlunk – figyelmeztetett az eset kapcsán Morvai Gábor, az irodahálózat koordinátora.

A szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy az ilyen cégek kedvezőnek tűnő ajánlataikkal általában nagyon gyorsan le szokták „aratni” a piacot, és aztán tovább állnak. Különösen veszélyes lehet ez a felelőtlen pénzügyi magatartás a karácsonyi ünnepek előtt, amikor nagyon sokan próbálják kedvezményes hitelekből finanszírozni az ajándékozást. Ezért mielőtt elkötelezi magát, mindenképpen ellenőrizze az ajánlattevőt az MNB honlapján, vagy kérje pénzügyi szakember segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!