Közélet

2015.12.22. 07:23

Egynapos üdülőhely Szigetvár?

Szálláshely is kell a gyógyvíz mellé Szigetváron, hogy tovább maradjanak a turisták - vélekednek a helyi idegenforgalmi szakemberek.

K. E. (Dunántúli Napló)

Bár a szállásfoglalások még nem gyarapodtak látványos ütemben, de beváltak azok a várakozások, amelyek azt jövendölték, hogy több vendéget hoz a kisváros számára a gyógyhellyé minősítés – egy évvel a cím elnyerése után máris érezteti kedvező hatását, hogy az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala a gyógyhelyek közé sorolta Szigetvárt. A rendszerváltás óta Szigetvár az országban ötödikként, a Dél-dunántúl régióban másodikként került fel a listára. A turisztikai szakemberek szerint a kiemelt státusz a város egészének előnyére vált, ami érzékelhető a Szigetvárra pihenni és gyógyulni vágyó turisták számában is. Sajnos egyelőre az egynapos látogatók körében.

A tendencia nemcsak a gyógyfürdőben mérhető, hiszen a több vendég hatására minden szigetvári turisztikai attrakció látogatottsága növekedhet. A megindult folyamat hatására bővülnek a gyógyhelyre épülő szolgáltatások, melyek újabb munkalehetőségeket ígérnek a szigetváriaknak. A további javulás érdekében a város kiemelt tervei közé került, hogy tárgyalásokat kezdeményez a szigetvári szálláshelyek bővítésének érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!