Közélet

2015.12.30. 17:52

Horváth Zoltán: ügyfélbarát közigazgatás a cél

Ügyfélközpontú, ügyfélbarát és átlátható közigazgatás. Ennek megteremtése a Kormányhivatal elsődleges célja. Hogy ezt elérjék, újabb infrastrukturális fejlesztések és béremelések is várhatók – a Kormányhivatal ez évi munkájáról és jövő évi terveiről kérdeztük dr. Horváth Zoltán kormánymegbízottat.

Wald Kata (Dunántúli Napló)

– Sokan nem tudják, hogy a kormánymegbízott az államigazgatás megyei szintű működéséért felelős vezetője. Olyasmi, mint a korabeli főispán. Mi pontosan a feladata?

– Tíz járási hivatal, tizenkét szakmai főosztály, ezeken belül összesen 1600 ember munkájáért felelek. A kormányhivatalok 2011-ben jöttek létre, akkor kezdődött el a korábban atomjaira hullott közigazgatási rendszer teljes újjáépítése. Ez a folyamat még jelenleg is tart, de már közel vagyunk ahhoz, hogy a kitűzött célt elérjük. A legfontosabb, hogy minden változás kizárólag az ügyfél érdekében történik, azt szolgálja. A kormányhivatalon belül működő járási hivatalok ennek a rendszernek az alappillérei. Arra törekszünk, hogy az ott működő kormányablakokban minden egy helyen elintézhető legyen. Így például a tervek szerint jövőre már a családtámogatással kapcsolatos intéznivalók is, amiért most még a megye valamennyi településéről Pécsre kell jönni. Ehhez természetesen infrastrukturális fejlesztések is szükségesek, amelyek előkészítése már megkezdődött.

– A korábbi okmányiroda, tisztiorvosi szolgálat, munkaügyi központ, bányakapitányság, környezetvédelmi felügyelőség mind a Kormányhivatalhoz, az Ön vezetése alá tartoznak. Ez azt sugallhatja, hogy a kormánymegbízottnak mindenhez érteni kell.

– Természetesen nem lehetek egyszerre tiszti főorvos, bányakapitány és minden egy személyben. A jelenlegi működésünk megértéséhez tudni kell, hogy a korábban önállóan működő különféle hivatalok pénzügyei 2011 óta a kormányhivatalhoz tartoztak, ám szakmai értelemben ezek a szervezeti egységek önállóak voltak. Ez év áprilisától azonban minden feladat és hatáskör címzettje a kormánymegbízott. Míg korábban egyedül ültem egy csónakban, és nálam volt a pénztár kulcsa, egy másik csónakban pedig az adott szakmai szervezet vezetője evezett, szintén egyedül, addig áprilistól már csak egy csónak van, amiben mindkettőnknek helye van. Ez azt jelenti, hogy csak teljes összhangban, egymással együttműködve tudunk előre haladni. Ez óriási és mindenképpen a fejlődést szolgáló változás. A szakmai javaslatokat természetesen továbbra is a hozzáértők, a szakmai vezetők teszik meg, viszont a döntés felelősségén már osztozunk. – Vannak ügyek, amelyeknél a döntéshozatalhoz rám nincs feltétlenül szükség, de akadnak olyan dolgok, amelyeknél elengedhetetlen a velem való konzultáció.

Idén több kormányablak is nyílt a megyében, jelentős fejlesztések történtek. A kormányhivatali szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek milyen változásokra számíthatnak még a jövőben?

– Fő cél egy olyan átlátható közigazgatás, ahol az ügyfél áll a középpontban. Ahol az ügyintéző nem sorompóként működik – mint a régi, sajnos sokak által megszokott bürokratikus útvesztőben. Nem azért ül ott, hogy lassítsa, esetleg hátráltassa a tovább haladást, hanem azért, hogy hidat építsen. Azaz, ha szükséges, megfogja az ügyfél kezét, és átsegítse őt az akadályon. Gyorsan, hatékonyan. Ebben természetesen csak felkészült, és kellőképpen motivált ügyintézőktől várható el a partnerség. A közigazgatásban évek óta nem volt béremelés, és jelenleg nagyok a bérbeli különbségek. A járási hivatalokban dolgozók sem tesznek kevesebbet, mint a megyei főosztályok ügyintézői, mégis kevesebbet keresnek. A Kormány úgy gondolja, ezen változtatni kell, ezért dolgozunk az életpályamodellen. 2016. július 1-jével jelentős béremelés várható, amelynek fedezete a jövő évi költségvetésben már biztosított.

– Az idei évet átgondolva, melyik volt az Ön számára a legérdekesebb, illetve a legizgalmasabb feladat?

– A földárveréseknél egyértelműen megmutatkozott, milyen nagy lehetőségek rejlenek a kormányhivatalon belüli összefogásban, együttműködésben. Olyan feladatot kaptunk, ami teljesen új volt számunkra, mégis sikeresen megoldottuk. Különböző szervezeti egységekből, különféle szakterületeken dolgozókból állítottuk össze a csapatot, és kiválóan működött. Számomra az év egyik legizgalmasabb feladata pedig a paksi atomerőmű-beruházással kapcsolatos. Ebben a témában a környezetvédelmi hatósági feladatokat a baranyai Kormányhivatal végzi, ami számomra is rengeteg felkészülést, munkát és elfoglaltságot jelentett, hiszen ez az ügy mindannyiunk életére befolyással lesz, ezért igyekszünk nagyon körültekintően eljárni.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!