Közélet

2015.12.19. 17:10

Karácsonyi fényfestés lesz a Kossuth téren

A vetített ábrák és színek igazodnak a karácsony hangulatához, Pécs város művészeti értékeihez.

jpm

Bár a belváros több pontján már az elmúlt hetekben is megcsodálhattuk az ünnepi fényfüzéreket, ez a kínálat most újabb, szemet gyönyörködtető elemmel egészül ki. A Kulturális Labor Szociális Szövetkezet három estén át fénykosztümbe öltözteti a Kossuth teret, s annak épületeit, így a Pécsi Járási Hivatal Okmányirodáját, a Zsinagógát és a Konzum Áruházat.

Az esemény december 26-án és 27-én 17.00 órakor kezdődik, s minden esetben másnap hajnal 1 óráig tart. A vetített ábrák és színek igazodnak a karácsony hangulatához, Pécs város művészeti értékeihez, meghatározó stílusirányzataihoz, valamint a vetített épület saját architektúrájához.

A fénykosztümöt 9-10 állásból a tér különböző pontjairól nagyteljesítményű vetítők szolgáltatják. Mindez közel 350.000 Lumen fényerőt jelent, ilyen fényfestés még nem volt Pécsett! A téren halk zene szól majd, mely a vetített képeket kiegészítve teremt meghitt, karácsonyi atmoszférát. A vetítés minden nap más-más, de egymással összefüggő képekből áll.

A Kossuth téri ünnepi karácsonyi fényfestés kivitelezésében, az esemény létrehozásában – így a vetítők telepítésében, az áramkiépítésben, a hangtechnika biztosításában – több pécsi vállalkozás is segít. A Janus Pannonius Múzeum a Kulturális Labor Szociális Szövetkezettel korábban kötött együttműködési megállapodása értelmében szintén hozzájárul a rendezvény sikeréhez.

A fényfestés a Kulturális Labor Szociális Szövetkezet és partnereinek ajándéka a város számára. A látványos produkciót a szervezők minden korosztály számára szeretettel ajánlják.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!