Közélet

2015.12.21. 09:24

Márciusban kezdik Cserdi új üzemét építeni

Tavasszal kezdenek neki a Lasipe-üzem építésének, hogy jó időben jelenhessenek meg a piacon a cigány márka termékeivel.

F. Z. (DN)

Többször beszámoltunk azokról a nagyszabású tervekről, amelyekkel a kis baranyai település, Cserdi adna új lendületet az ottani kezdeményezéseknek, azaz a zöldség- és gyümölcstermesztésnek. Ahogy Bogdán László polgármester elsőként a Dunántúli Naplónak elmondta, Lasipe néven egy új cigány márkát vezetnének be, s ezen név alatt forgalmaznának például lekvárt, savanyúságot. Nos, a projekt egyáltalán nem állt le, legfeljebb lelassult egy kicsit.

– Ennek az az oka, hogy nem szeretnénk elkapkodni semmit. Részint mégis csak egy nagyszabású beruházásról van szó, részint pedig ha nem sikerül jó időben, jó helyeken megjelenni a Lasipével, akkor az az egész cigány termesztésre rossz fényt vetne – mondta el kérdésünkre Bogdán László. – A tervek szerint az építkezés márciusban indul el, addig szeretnénk az ISO-minősítést is megszerezni. Jelenleg az ismerősöket, barátokat keressük meg a Facebookon, tőlük kérdezzük meg, hogy szerintük melyik logó lenne a legjobb az új termékeknek. Azt mindenképpen szeretném elmondani, hogy nagyon hálás vagyok a barátoknak, akik ezeket a terveket készítették.

Cserdiben ezen felül is pörög az élet: az elmúlt hetekben több olyan programot is sikerült tető alá hozni, amelyek önmagukban is nagy élményt jelentettek az ott élőknek. Vendégük volt például Izrael nagykövete, akivel közösen tartottak egy megemlékezést a falu holokauszt-emlékművénél.

Címkék#cserdi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!