Közélet

2015.12.05. 10:32

Még Pogányban fészkel a mentőhelikopter

Bár a tervek szerint már Szekszárdra kellett volna költöznie a légimentő állomásnak, még szó sincs az áttelepítésről.

H. Zs. (DN)

A Dunántúli Napló is beszámolt korábban a pogányi légimentőbázis Szekszárdra történő áttelepítéséről, azonban jelenleg úgy tűnik, továbbra is a Pécs melletti repülőtérről száll majd fel a sárga helikopter. Az önkormányzat lapjának információja szerint egyelőre bizonytalan a költözés dátuma.

Az Országos Mentőszolgálat tavaly úgy nyilatkozott, hogy 2015 végére készülhet el a szekszárdi légimentőbázis, és ide telepítik át a pogányi repülőtéren állomásozó helikoptert. Szekszárd mellett szólt a mentők szerint az az érv is, hogy a tolnai megyeszékhelyről nagyobb terület érhető el 15 percen belül, ezzel szemben a pécsi bázis bevetési körének egy jelentős része az országhatáron kívül esik. A költözést követően nemcsak a terület, hanem az ellátandó lakossági létszám is emelkedne több mint 170 ezer fővel.

Társlapunk, a Tolnai Népújság májusban számolt be arról, hogy a szekszárdi mentőközpont fejlesztése mellett a helyi ipari parkban megkezdődik az új légimentő bázis kialakítása is.

Egy ideig azonban még bizonyosan Pogányból száll majd fel riasztás esetén a mentőhelikopter, mert értesüléseink szerint Szekszárdon még hozzá sem fogtak a terület kialakításához, az új bázis megépítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!