Közélet

2015.12.21. 18:57

PTE: év végéig minden új készülék megérkezik

Majdnem 2,3 milliárd forint uniós támogatás felhasználásával korszerűsíti orvosi eszközparkját a PTE Klinikai Központja, közölte prof. dr. Bódis József, klinikaigazgató, és prof. dr. Kollár Lajos orvosszakmai vezető.

B. A. (Dunántúli Napló)

Hatvan különféle orvosi berendezésből nyolcvanhét darab készüléket és műszert vásárolt az egyetem, ezek között egy szívkatéterezésnél használt hemodinamikai röntgent, vagy a daganatos betegségek kiszűrésében, onkológiai terápiában alapvetőnek számító MR-készüléket. Mint megtudtuk, utóbbi a Radiológiai Klinikára kerül, és a legdrágább darabja a csomagnak, 800 millió forintba került. Természetesen ezeken túl is számos sebészeti és diagnosztikai eszközt vásároltak, amelyek az év végéig meg is érkeznek helyükre.

Az új felszerelések olyan klinikára és részlegekre kerültek – köztük a Gyermekgyógyászati, az Idegsebészeti és a Fül-Orr-Gégészeti Klinikákra –, amelyeket nem érintett a volt 400 ágyas klinikai tömb nagyívű fejlesztése.

A sajtótájékoztatót azért tartották a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, mert oda hétfő délután érkezett meg egy harmincmilliós világszínvonalú ultrahangkészülék, amelyet szinte azonnal be is állítanak a mindennapi munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!