Közélet

2015.12.09. 08:06

Segítséget kapnak a téli munkákban a rászorulók

Ha támad Tél tábornok, többek között a járdák síkosság-mentesítésében segít a város.

Hajdu Zs. (Dunántúli Napló)

A naptár szerint tél van, azonban az időjárás eddig megkímélt bennünket, ennek ellenére az önkormányzat gondolt a hideg-havas időszakra. Páva Zsolt polgármester a tegnapi sajtótájékoztatón hirdette meg a város legújabb programját. Ez alapján segítséget kívánnak nyújtani a segítő, támogató szervezetek által igazolhatóan egyedül élő, idős, mozgásában korlátozott vagy betegsége miatt fizikai segítségre szoruló pécsi lakosok számára a téli munkák terén.

A polgármester elmondta, a város a lakóházak előtti hóeltakarítási munkálatok elvégzésében, a járdák síkosság-mentesítésében, a szeméttárolók kihelyezésében, a tűzifa felaprításában segíti a rászorulókat. A polgármesteri hivatal 533-933-as telefonszámán, munkanapokon reggel fél 8 és délután 4 óra között jelezhetik igényüket maguk az érintettek, illetve a különböző szociális ellátó és jótékonysági szervezetek.

Az előzetes igénybejelentéseket december 20-ig várják a városházán, ezt követően összesítik a beérkezett igényeket és az elvégzendő feladatokat. A rászorulók kérésének megfelelően a Biokom Nkft. koordinálásával a közfoglalkoztatottak gondoskodnak majd folyamatosan a különböző feladatok elvégzéséről.


 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!