Közélet

2015.12.17. 17:37

Több száz vendég jöhet a fesztiválra

Már javában zajlanak a Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál előkészületei.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület által évek alatt sikerre vitt rendezvényhez az önkormányzat is támogatást biztosít – erről döntöttek a városatyák a testület legutóbbi képviselő-testületi ülésén. A fesztivált hatodik alkalommal tartják meg 2016. február 6-án. A csapatok – nevezési díj ellenében – egészen január 10-ig jelentkezhetnek. A feladat nem lesz más, mint korábban: a szervezők által biztosított húsból kolbászt készíteni, és lehetőség szerint lenyűgözni a szakmai zsűrit. Míg az első versenyen csak pár csapat vett rész, tavaly már hetvenhét csapat nevezett, közülük négy a határon túlról.

A reggeli látványdisznóvágás után a környező településekről érkező baráti társaságokból és a térség vállalkozóiból verbuválódott csapatok teljesen megtöltötték a sportcsarnok küzdőterét, csaknem ezer fő szórakozott az épületben egész nap. A jó hangulatú rendezvényen folyamatosan szólt a talpalávaló, és a fesztivál vendégeként a népszerű humorista, Szőke András is feltűnt az asztalok között. A szervezők ígérik, hogy a mostani esemény minden eddiginél „nagyobb, csípősebb és füstöltebb” lesz.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!