Közélet

2016.01.07. 09:04

A végzettségre is rákérdez a NAV

A NAV tájékoztatása szerint a most induló idei adóbevallási szezonban bővült a munkáltatók és kifizetők által bejelentendő adatok köre.

K. E. (Dunántúli Napló)

Be kell jelenteni a foglalkoztatott végzettségét, szakképzettségét, szakképesítését, a végzettséget igazoló okiratot kibocsátó intézmény nevét és az okirat számát is. Az adatokat először 2016. január 1-jét követően kell szerepeltetni. A már bejelentett foglalkoztatottak képzettségre vonatkozó adatait pótlólag, változásbejelentésként nem kell jelezni. A munkáltató jogutódlása esetén, új jogviszony miatt, a bejelentési kötelezettség valamennyi adatra, így a képzettségre vonatkozó adatokra is kiterjed. Az adatokat a NAV a pályakövetési rendszer működtetéséért felelős szerv részére továbbítja.

A rendelkezés szerint január 1-jétől a munkáltatóknak szerepeltetni kell a havi adó- és járulékbevalláson az eltartott adóazonosító jelét, ennek hiányában a természetes személyazonosító adatokat és a lakcímet, családi kedvezmény közös érvényesítésének tényét, az érvényesítés arányát, másik érvényesítő fél adóazonosító jelét, első házasok kedvezményét érvényesítőknél a házastárs nevét, adóazonosító jelét, a kedvezmény igénybevételének módját (egyedül, megosztással), és az adatokban bekövetkezett változásokat.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!