Közélet

2016.01.30. 12:35

Ambrusics Róbert tavasszal Szentlőrincen véd

Évekkel ezelőtt még a Leicester City akadémiai csapatának kapuját védte, vagyis úgy tűnt, szép karrier előtt áll. Most tavasszal az NB III.-as Szentlőrinc játékosa lesz Ambrusics Róbert – nagy a kontraszt.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Ambrusics Róbertnek annakidején szép karriert jövendöltek. A PMFC-től szerződtette az MTK, majd onnan Angliába, a Leicesterhez került, ahol aztán 16 évesen védett a 19 évesek akadémiai csapatában, s ült a tartalékoknál a cserepadon is. Emellett folyamatosan számítottak rá a korosztályos válogatottaknál, az U21-eseknél is ott volt, de pályára már nem lépett, mert rendre Jova Leventének szavaztak bizalmat.

Most pedig az NB III.-as szentlőrinciek bejelentették, hogy a tavaszi szezonra szerződtetik...

– Azért nem, mert itt az számít, ki kivel van jóban, ki hova tud simulni – válaszolta a most 24 éves Ambrusics arra a kérdésünkre, hogy miért is nem egy élvonalbeli, vagy legalább másodosztályú csapat kapuját védi. – Én pedig nem vagyok ilyen típus.

Ennek ellenére azért megjárta az NB II.-es Siófokot, s az élvonalbeli Diósgyőr játékosa volt akkor, amikor a válogatott Rudolf Gergely is ott volt a keretben – csak éppen Ribánszki mellett nem tudott labdába rúgni. Most pedig jöhet a Szentlőrinc, és remélhetőleg az állandó játéklehetőség.

– Az ősszel Angliában, alacsonyabb osztályban voltam, ám hazatértem, s januárban a szentlőrincieknél edzettem. Miután olyan ajánlatot nem kaptam, amelyet megfelelőnek tartottam volna, úgy döntöttem, a következő pár hónapban Reith Róbert együttesének igyekszem majd segíteni. Ez a lehetőség nekem is kapóra jött, hiszen a célom az, hogy nyártól ismét magasabb osztályban szerepeljek, ehhez pedig az kell, hogy lehetőleg folyamatosan játékban legyek, védjek. Nem tett volna jót, ha kiesik fél évem – fogalmazott Ambrusics.

Kár, hogy nem most a Leicester játékosa

Ambrusics Róbert több mint tíz évvel ezelőtt védett a PVSK-ban, majd a PMFC-ben, aztán 14 évesen az MTK-hoz szerződött, nem titkoltan azzal a céllal, hogy ott jobban szem előtt lesz, könnyebben bekerülhet a válogatottba. Ez sikerült is, folyamatosan szerepelt a korosztályos nemzeti csapatokban, sőt, a külföldi szerződés is korán összejött neki: az angol Leicester City játékosa lett (akkor még a harmadosztályban szerepelt a felnőtt együttes, ma már a Premier League tagja, ráadásul vezeti a tabellát).

A folytatásban azonban sajnos nem jött össze neki szép karrier Angliában. Hazajött, megjárta a Vasast, aztán a Cambridge-hez került, majd ismét visszatért, volt a Diósgyőr és a Siófok kapusa is, de többnyire csak a cserepadon ücsörgött. Tavaly ősszel ismét Angliában légióskodott, alacsonyabb osztályú csapatoknál járt – innen került a tavaszi szezonra az NB III.-as Szentlőrinchez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!