Közélet

2016.01.12. 17:01

Átszervezett gyermekvédelem

A szociális ellátásról és a gyermekek védelméről szóló törvények módosítása új feladatokat határozott meg az önkormányzati közös hivatalok székhelytelepüléseinek.

H. Zs.

Mint Nagy Attila polgármester elmondta, az alapellátások biztosítása továbbra is a család- és gyermekjóléti szolgálatok feladatkörébe tartozik. Emellett az alapellátásokat meghaladó egyéb feladatokra a járásiszékhely-településeknek család- és gyermekvédelmi központot kellett létrehozniuk.

– Sellyén a kistérségi többcélú társulás keretében működik tovább a család- és gyermekjóléti szolgálat, mert az aprófalvas települések önálló intézmény fenntartására sem szakmai, sem finanszírozási oldalról nem képesek. Az intézmény a volt egészségügyi központban kapott helyet, ahol a működés tárgyi feltételei biztosítottak. A korábbi ellátott 35 település száma 20-ra csökkent, mert Vajszló és Hirics a hozzá tartozó falvakkal új intézményt alapított – mondta Nagy Attila.

Szintén sellyei székhellyel alakult meg a család- és gyermekvédelmi központ, amely egyrészt a város és nyolc település számára biztosítja a gyermekvédelmi ellátásokat, másrészt az egész járásban végzi az emelt szintű, speciális és hatósági előkészítő gyermekvédelmi feladatokat.

Címkék#Nagy Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!