Közélet

2016.01.26. 14:14

Egyre több utcát kameráznak be Komlón

Öt újabb térfigyelő kamerát szereltek fel a városban az elmúlt napokban.

K. E. I.

Ezúttal a kenderföldi városrész (a Zrínyi tér és a Tompa Mihály utca környezetében) kapott új „őrszemeket”. Ezekkel együtt összesen húsz kamera vigyáz Komló biztonságára. A közterületi térfigyelő rendszert 2014-ben kezdték kiépíteni egy pályázatnak köszönhetően, első körben a múzeum és könyvtár épületénél. Ezt követően – egy belügyminisztériumi pályázat kapcsán – 10 millió forintot költhetett az önkormányzat a további bővítésre a belvárosban. Ezzel párhuzamosan kialakították a Komlói Rendőrkapitányság épületében a kamerarendszer központját is: az itt elhelyezett technika segítségével, ráközelítéssel nemcsak a gépkocsik rendszáma, hanem a gépjárművezető személye is azonosítható vált.

Mivel a jelenlegi központ 32 kameraegység koordinálására alkalmas, a meglévő 20 mellé akár további 12 újabb eszközt is kapcsolhatnak. Polics József polgármester elmondta, vannak elképzelések a fejlesztésről: a tervek szerint a Kazinczy és Vörösmarty utcánál, valamint Szilvásban, a „Lagúna” szórakozóhelynél szerelnének fel újabb kamerákat. A térfigyelő rendszer éves áramdíja egyébként megközelítőleg 200 ezer forint.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!