Közélet

2016.01.02. 13:32

Folyamatosan dolgoznak a zöldhulladékjáratok

Télen sem állnak le. A napi átlagos begyűjtött mennyiség jelenleg 4,5 tonna.

Hajdu Zs. (Dunántúli Napló)

Míg a korábbi években november végén már figyelni kellett a napokat, hogy biztosan elszállítsa az utolsó zöldhulladékjárat az ágakat, fűkaszálékot a tél beállta előtt, addig ma már folyamatosan működik a szállítás. Lapunk kérdésére Lóczi Szidónia, a Biokom sajtófelelőse elmondta, a 2015-ös volt már a második ilyen „szünetmentes” év, mert a zöldhulladékjárat tavaly sem állt le télen.

– A járat tavasztól őszig főként a kertekben keletkező növényi hulladékokat gyűjti be térítésmentesen, emellett természetesen a többi, szintén komposztnak való biológiailag lebomló hulladékot is. Télen is közlekedik a járat, ilyenkor jórészt a lakosságnál keletkező lebomló hulladékot – zöldséghéjak, gyümölcsök, egyebek – gyűjtik össze a barnás színű műanyag kukákból, illetve természetesen az összekötözött kerti növényi hulladékot is, amelyek szintén a komposzttelepre kerülnek. Az elmúlt két hét átlagát figyelembe véve a napi átlagos begyűjtött mennyiség jelenleg 4,5 tonna – mondta Lóczi Szidónia.

A szolgáltató arra is felhívta a figyelmet, hogy a házhoz menő, szelektíves gyűjtőjáratok – külön gyűjtött papír–műanyag–fém, zöldjárat – a 2015-ös évet páratlan számú héttel zárták, amelyet a 2016-os év első – szintén páratlan számú – hete követ, így ezek a gyűjtőjáratok egymást követően azonos területeken dolgoznak majd. Azokról a területekről, ahol a gyűjtőjárat a páros heteken közlekedik, csak a következő héten – 2016 második hete – szállítják el a hulladékot.

– Természetesen a kimaradás miatt felgyülemlett nagyobb mennyiségeket is elszállítjuk, és egyúttal kérjük a lakókat, hogy igazítsák a hulladékok kihelyezését a heti járatprogramhoz – hangsúlyozta Lóczi Szidónia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!