Közélet

2016.01.27. 19:11

Idén máris érkezett tízmillió forint Komlóra

A Földművelésügyi Minisztérium 2015-ben is lehetőséget biztosított a hulladékgazdálkodó cégeknek, hogy az év közben keletkezett veszteségeik fedezetére pályázatot nyújtsanak be.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A kérelmekkel a kifizetetlen számlák ellenértékét és egyes esetekben a szolgáltatón kívül álló okokból elmaradt nyereség megtérítését is lehetett kérni. A lehetőségre a Komlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. is pályázott, ugyanis a közelmúlt technikai és adminisztrációs fejlesztései, valamint az árbevételek visszaesése miatt az előző évben többmilliós hiánya keletkezett. A minisztérium pozitívan bírálta el a komlói cég kérvényét, és több mint 10,3 millió forint rendkívüli, vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

Polics József polgármester elmondta, ez a tízmillió az első pályázati összeg, ami az új évben Komlóra érkezik. Tavaly több mint másfél milliárdot, az eredeti költségvetés harmadát sikerült különféle pályázatokon keresztül Komlóra hozni, és idén is hasonló a cél. Ehhez viszont minden lehetséges forrást igénybe kell venni, hiszen ezek (a költségvetési léptékben kis) összegek is nagyon sokkal hozzá tudnak járulni a város élhetőségének javításához – hangsúlyozta a polgármester. 

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!