Közélet

2016.01.12. 11:30

Már osztják a kék és a sárga kukákat Mohácson

Idéntől valamennyi háztartásban szelektíven kell gyűjteni és kihelyezni a hulladékot a vonatkozó jogszabály szerint, az ehhez szükséges kék és sárga színű kukák kiosztását múlt héten kezdte a városgazdálkodási kft.

W. K. (Dunántúli Napló)

Az eddigi tapasztalatok szerint a mohácsiak pozitívan fogadják a változást: az első héten több mint négyszázan vitték haza a gyűjtőedényeket a lakossági hulladékudvarból.

Az új rend szerint a papírt a kék színű, míg a műanyag és fém csomagolási hulladékot a sárga kukába kell gyűjteni. Az üvegeknek továbbra is a szelektív gyűjtőszigeteken a helyük. Míg a családi házakban élők 120 literes edényt kapnak, addig tömbházak számára 240 és 1150 literes gyűjtőket biztosítanak. A szelektíven gyűjtött hulladékot a családi házas övezetekből kéthetente egy alkalommal szállítják el, a társasházak esetén pedig heti rendszerességgel ürítik a színes kukákat. Aki nem az előírásoknak megfelelően gyűjti a szemetet, szabálysértést követ el: elsőként felszólításra, pótdíjfizetésre, ismétlődés esetén pedig hulladékgazdálkodási bírságra számíthat. Hogy mikortól kezdik el a szankcionálást, egyelőre nem meghatározott, így a határidő sem, hogy a szelektív kukákat meddig kell átvenni. A türelmi idő várhatóan tavaszig tart.

W. K. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!