Közélet

2016.01.28. 16:03

Visszaállítanák a FEK régi fényét

„Re a Király” címmel január 28-a és február 4-e között rendezik meg a pécsi Király utcában a negyedik Ökováros-hetet, amelynek keretében 16 helyszínen több tucat programot kínálnak egy újraértelmezett világból.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

A rendezvény megnyitóját ma délután 17.30-kor tartják a volt FEK épülete előtt. A köszöntő szavakat követően látványos fényfestéssel költöztetnek életet a szervezők a főutca évtizedek óta üresen álló, kiemelt jelentőségű épületébe.

Ezzel is kifejezve a rendezvény fő üzenetét: a fenntartható városfejlesztés egyik fontos alappillére a régi, kiüresedett épületek felújítása, korszerűsítése, ezzel a barnamezős fejlesztés előtérbe helyezése a zöld felületek beépítésével szemben. A program széles körű összefogással jött létre: az önkormányzat mellett a város cégei, magáncégek, az egyetem, az építészkamara és 15 civil szervezet vesz részt a lebonyolításában.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!