Közélet

2016.02.24. 13:29

Drávamenti horvát-magyar mézmárkával hódítanának

Közös fellépést sürget a horvátokkal, és más kis szomszédos méztermelő államokkal együtt a mézhamisítás, illetve a különféle betegségek miatti tömeges méhpusztulások ellen az Országos Magyar Méhészeti Egyesület.

B. A. (Dunántúli Napló)

A szervezet elnöke, Mészáros László kedden Pécsett, a Horvát Főkonzulátuson tárgyalt horvát kollégájával, Vladimir Bilekkel, Vesna Haluga főkonzullal és baranyai méhészeti vezetőkkel, termelőkkel.  

Az egyeztetés után Mészáros László lapunknak azt mondta, hogy kiemelt témakör volt az egyre aggasztóbb mértékű import hamisított mézeké, amely ellen közösen hatékonyabban lobbizhatnak. A két ország méhészeti nemzeti programjáról is szó volt, ezeket egyeztették, s arról is beszéltek, melyek azok a programok, amelyeket közösen finanszírozhatnak – ilyen lehet például éppen a méhbetegségekkel szembeni védekezés.

A határon átnyúló méhész egyesületek közti további lehetséges együttműködéséről is szó volt. Elhangzott, hogy egy, a Dráva-menti legelőterületekhez kötődő új branddel, egy horvát-magyar mézmárkával lenne keresnivalójuk az itteni termelőknek az Európai Unió piacain, így ennek bevezetését is sürgették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!