Közélet

2016.02.25. 19:34

Talán jövőre felújítják az „egypúpút”

Még mindig csak a terv van, pénz az idén sem lesz a felújításra. A probléma rövid távon nem veszélyezteti a híd állékonyságát.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Rosszul megépített szivárgórendszere miatt teljes felújításra szorul a pécsi Siklósi úti felüljáró, az Árpád híd, erről írtunk korábban. Érdemi lépés nem történt, ezzel szemben rendszeresen ideiglenes sebességkorlátozással, részleges sávlezárással szembesülnek az itt autózók – ezt hatodik hete ismét tapasztalhatták.

Az „egypúpú” felüljáró fenntartója a Magyar Közút, így felújításáról az állami cég gondoskodhat. Tavaly azt írták lapunknak, hogy a felújítására kiviteli tervvel rendelkeznek, de a megvalósításhoz szükséges több százmilliós forrás nem áll rendelkezésükre.

A napokban is ezt válaszolták: „a pécsi Árpád híd teljes felújításának kiviteli terveit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. elkészíttette, azonban a kivitelezéshez szükséges forrás ebben az évben várhatóan nem áll a társaságunk rendelkezésére, így az az idei évben nem kezdődhet meg”. Hozzátették: a felüljáró teljes felújítását a 2017 és 2020 közötti középtávú felújítási terv legsürgősebb beavatkozásai között szerepeltetik, így annak a programnak indulását követően az első projektek közt megvalósulhat.

Nem veszélyes

A felújítás idei elmaradása rövid távon nem veszélyezteti a híd állékonyságát, teherbírását, közölte a Magyar Közút. A burkolatrendszer tönkremenetele miatt azonban számítani kell a hídpálya gyakori helyreállítására, ami a forgalom ideiglenes korlátozásával jár. Jelenleg ez a csapadékos időjárás miatt nem végezhető el, emiatt tapasztalható hosszabb ideje a külső sávokat érintő korlátozás, írták. A melegaszfaltos burkolatjavítást az aszfaltkeverő telepek tavaszi indulását követően, várhatóan március közepén tudják elvégezni, a külső sávok ezt követően válnak újra használhatóvá.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!