Közélet

2016.03.21. 18:26

Ennyi volt a tesztidőszak, élesítik az új traffipaxokat

Befejeződött a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat infokommunikációs vizsgálata, így az eszközök április 5-én 8 órától üzemszerűen működnek - közölte hétfő délután az Országos Rendőr-főkapitányság.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A 14,5 milliárd forint uniós támogatásából kiépített hálózat tavaly készült el: 160 mobil sebességmérőből, illetve 365 fixtelepítésű komplex közlekedés-ellenőrző pontból áll 134 útszakaszon. A kamerák azonban idáig nem mértek, rendőrség ugyanis csak azt követően akarta beélesíteni őket, ha a rendszer már megbízhatóan és pontosan működik. A tesztelés hónapjai véget értek, és a rendőrség, ígéretéhez híven, két héttel az üzembe helyezés előtt értesítette a lakosságot a fejleményekről. Április ötödikétől tehát Baranyában hat helyen, így Kozármislenynél az 57-es úton, Mecseknádasdon, a 6-os úton, Pécsett, a 6-os úton, Sásdon, a 66-os úton, valamint Szigetvárnál a 67-es és a 6-os úton mérnek majd állandó fix traffipaxok. 

A kamerák a gyorshajtás mellett többek között a dokumentálják a szabálytalan sávváltást, a tiloson áthajtást, a biztonsági öv használatának elmulasztását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!