Közélet

2016.04.21. 11:13

Anyagi vonzata is van Éva Ferenc lemondásának

Csupán harkányi alpolgármesteri tisztségéről mondott le múltbéli börtönbüntetése miatt Éva Ferenc, képviselői mandátumáról nem.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Azt követően egy bizottsági elnöki posztot és egy bizottsági helyet kapott, s őt delegálják a gyógyfürdő egyik felügyelőbizottsági tagjának. Szerettük volna tudni, ez milyen változást hozott számára anyagilag. Dr. Markovics Boglárka, Harkány jegyzője azt mondta, a harkányi képviselő-testület nem állapított meg képviselői tiszteletdíjat sem a képviselők, sem a bizottsági elnökök, sem a tagok számára. A társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíjának és költségtérítésének összegét törvény szabályozza (a társadalmi megbízatású polgármester tiszteletdíjának 70–90 százaléka), de annak egészéről vagy egy részéről lemondhat. Emellett tiszteletdíja 15 százalékát kapja költségtérítésként. Harkányban a testület az új társadalmi megbízatású alpolgármester illetményét – Éváéhoz hasonlóan – 70 százalékban állapította meg, de havi bruttó 23 ezer forintról – Évához hasonlóan – Kecskeméthy Pál is lemondott. Így ő is havi bruttó 134 100 forint tiszteletdíjat kap, s 20 115 forint költségtérítést.


A gyógyfürdő felügyelőbizottsági tagjainak juttatásait is törvény szabályozza, de a Harkányi Gyógyfürdő esetében a testület a törvényi maximumoktól jóval alacsonyabb mértékű tiszteletdíjat állapított meg. A felügyelőbizottsági tagok így havi bruttó 101 500 forintot kapnak, költségtérítést viszont nem – Kecskeméthy is ennyit kapott. Vagyis kinevezése esetén Évának csak az fb-tagság hozhat vissza valamennyit (akkor „csupán” havi bruttó 32 600 forintot és 20 115 forint költségtérítést veszít) az elveszített alpolgármesteri pénzéből.

Címkék#harkány
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!