Közélet

2016.04.04. 16:59

Kedd este eldől, ki jut be az elődöntőbe

A PINKK-Pécsi 424 és a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata között zajló negyeddöntős párharc a végállomásához érkezett: amelyik együttes kedden (19.00) győz, az nyeri a csatát, s ezzel bejut az elődöntőbe, ahol a Sopron vár majd rá.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Volt már minden ebben a párharcban. Az első mérkőzés szoros volt, s végül a PINKK nyert, a másodikat pedig a PEAC-Pécs hozta simán. Most jön egy döntetlen?

– A második mérkőzés utolsó néhány percében megmutattuk, hogy tudunk úgy játszani, ahogy szeretnénk – fogalmazott Gémes-Sarok Nikolett, a PINKK-Pécsi 424 csapatkapitány. – Ebből kiindulva csak rajtunk múlik minden, önmagunkat kell túllépnünk. Olyan hibákat vétettünk, amelyeket a hazaiak könnyedén kihasználtak, akadozott a támadójátékunk, a védekezésünk pedig nem volt elég agresszív, ha jól emlékszem, tizenöt támadólepattanója volt a PEAC-nak.

A PEAC-Pécs megnyerte a második meccset, de ijesztő volt, ahogy a 21 pontos előnyét majdnem elherdálta.

– A rájátszás erről szól, mindenki tudja, hogy itt nem a különbség számít, hanem csakis a győzelem – mondta Zele Dorina, a PEAC-Pécs válogatott játékosa. – Nagyon örülünk annak, hogy így tudtunk játszani a PINKK ellen, és ilyen nagy volt az előnyünk. A lényeg az lesz a harmadik meccsen, hogy hasonló, ha nem jobb mentalitással kell majd kosaraznunk, mindenkinek nagyon kell akarnia a győzelmet, és csapatként kell nagyot alkotnunk. A két együttes annyira ismeri egymást, hogy taktikailag senki sem tudja meglepni a másikat, ez biztos. Ugyanazt kell csinálnunk, mint eddig, a védekezés lesz a kulcs.

Robertson: 37 pont, Drammeh: 27 lepattanó

A PINKK-Pécsi 424 történetében Ruják Nóra az első játékos, aki elérte a 800 pontot. Ez a legutóbbi meccsen, a PEAC-Pécs elleni idegenbeli bajnokin szerzett két pontjával sikerült neki (az összesítésben minden sorozatban lejátszott mérkőzés benne van). Ugyanebben a mutatóban Gémes-Sarok Nikolett 786-nál jár, neki tehát 14 kell a 800-as határhoz.

A mai lesz a komlói csapat 148. tétmeccse. Vagyis bárhogy is végződik a találkozó, utána még ebben a szezonban összejön a 150. mérkőzés.

A negyeddöntős párharc eddigi két mérkőzésén egyébként a legtöbb pontot a PINKK centere, Robertson-Warren szerezte, aki 37-et dobott eddig. A továbbiak: Williams 28 (PEAC-Pécs), Parks 24 (PEAC-Pécs), Drammeh 22 (PINKK).

A lepattanók terén néhány játékos egészen extra teljesítményt nyújtott. Az első mérkőzésen például Bynta Drammeh és Destiny Williams is 16-16 labdát kaparintott meg a palánk alatt. Előbbi a második meccsen 11-et, utóbbi 9-et tett hozzá – mindketten hihetetlen jó érzékkel szedik le tehát a lepattanókat. Ebben a mutatóban Robertson-Warren is jól áll, hiszen összesítésben 15-nél tart.

Kellemetlen hely

A PEAC-Pécs vezetőedzőjeként több PINKK elleni csatát is megélt Zseljko Djokics, akit megkérdeztünk arról, hogy mit vár a két baranyai csapat párharcától.

– Azt tapasztaltam, hogy Komlón nagyon kellemetlen játszani, mert a PINKK szurkolói pokoli hangulatot teremtenek – mondta az immár a Szekszárdot irányító szakember. – Nagyon precíz, nagyon összerakott játékot kell nyújtania a PEAC-nak, gyakorlatilag a játékosoknak a szemkontaktusokból meg kell érteniük egymást, mert abban a hangzavarban nem nagyon lehet kommunikálni. A szívemhez természetesen a PEAC-Pécs áll közelebb, hiszen sokat tettem azért, hogy ez a csapat egyáltalán létezzen.

És sokat tett azért is Zseljko Djokics, hogy jelenlegi csapata, a Szekszárd harmadik meccsre kényszerítse a Miskolcot.

– Az utóbbi egy hónapban háromszor találkoztunk a DVTK-val, s mindig bizonyítottuk, hogy tudunk ellenük játszani, nekik pedig nem fekszik a mi stílusunk. A játékosaim sokat fejlődtek mentálisan és fizikálisan, aki ezekben erősebb lesz, az nyeri a harmadik meccset. Akárcsak a PINKK–PEAC-on.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!