Közélet

2016.04.29. 22:11

Pécs helyett Lentiben gyártanak Zsolnay felirattal tetőcserepet?

Egy Zsolnay felirattal ellátott, múlt ősszel gyártott natúr vörösagyag tetőcserepet mutatott be a sajtónak dr. Szabó Iván.

B.A.

Állította, hogy az Pécs helyett Lentiben készült, ő ott szerezte, miközben a várossal kötött szindikátusi szerződés kiköti: a Zsolnay-termékek gyártását kizárólag Pécsett végezheti Najari.
Beszéltünk a Lentiben működő cég vezetőjével, ő azt mondta, nem tudja megerősíteni, hogy gyártottak volna a Zsolnaynak valaha is. Ugyanakkor négy éve megkeresték őket az országos műemlékvédelmi hatóságtól, hogy teszteljék, milyen cserepet gyártanak.Már tervben volt ugyanis a fővárosi Iparművészeti Múzeum felújítása (máig nem történt meg), a Zsolnay-negyed építésekor pedig a pécsi gyár nem volt képes gyorsan, nagy mennyiségben jó minőségű cserepet előállítani – a Bóbita Bábszínház tetejére sem a Zsolnay gyártotta a cserepet. Az ő cégükről akkor kiderült, képesek erre, az üvegmázat pedig később bárhol, akár Pécsett is ráhúzhatják a natúr cserépre.Cséplő Petra, a Zsolnay igazgatósága elnöke előbb tagadta, hogy nem Pécsett készült a cserép, majd azt kérdezte, ha így is lenne, akkor szerintünk ki lenne a termék gyártója – mert szerinte a Zsolnay. Az általunk megkérdezett jogászok szerint ebben igaza lehet. Sőt szerintük még az is minimum kérdéses, nem teljesen egyértelmű, hogy a szerződést megszegték-e, ha egy számukra félkésznek számító terméket nem Pécsett gyártattak le.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!