Közélet

2016.04.11. 13:02

Vége a vasárnapi boltzárnak, már a héten kinyithatnak az üzletek

A kormány azt javasolja, hogy a parlament vonja vissza a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozást - jelentette be Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. A módosítást nagyon gyorsan szeretné átvinni a kormány a parlamenten, így valószínűleg már ezen a héten kinyithatnak az üzletek vasárnap. A törvénymódosítás indoklásában Orbán-kormány burkoltan beismerte, hogy tart az MSZP népszavazási kezdeményezésétől.

Forrás: nol.hu

Bár a céljaikat jelentős mértékben elérték, mégis úgy döntött a kormány, hogy visszavonják a vasárnapi munkavégzés tilalmát tartalmazó törvényt – jelentette be Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bejelentése szerint mindenben a hatályba lépés előtti helyzetet állítják vissza. Rogán azzal magyarázta a döntést, hogy a kormány számára fontos, hogy az emberek mit gondolnak, és bár sokan támogatták, még többen ellenezték a boltzárat mérések szerint - írja a nol.hu. A miniszter ezzel az Ipsos nem régi felmérésére utalhatott, eszerint a magyarok kétharmada nem támogatja a vasárnapi boltbezárást.

Megdöbbentek a döntésen

- Még alig telt el másfél óra a kormánydöntés bejelentése óta, de már most munkavállalók hívnak minket, hogy milyen lépést tesz a szakszervezet, milyen demonstrációt szervezünk - mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozó Független Szakszervezetének (KDFSZ) a vezetője.

- Döbbenettel állunk a helyzet előtt. Nem is értem ezt az egészet - tette hozzá a szakszervezeti vezető, akinek a szavaiból kitűnt, hogy a kormány velük sem konzultált a döntés előtt. A KDFSZ korábban egyértelműen kiállt a vasárnapi bezárás mellett.

További részleteket itt olvashat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!