Közélet

2016.05.21. 17:03

Felmérés: négyes átlag Pécs cégeinek

Több területen is javulás mutatkozik az önkormányzati tulajdonú cégek munkájának megítélésében – ez derült ki a telefonon megkérdezett ezer pécsi véleményét összegezve.

Hajdu Zs. (DN)

Páva Zsolt polgármester pénteken sajtótájékoztatón számolt be a szolgáltatókról és egyéb városi cégekről szóló felmérés részletekről.
A pécsi vízszolgáltató megítélése jónak mondható, az ötös skálán a pécsiek 4,19 pontot adtak a cégnek. A Biokom Nkft. mutatói évek óta magasan állnak, az átlagot tekintve 4,43-as mutatót ért el a társaság, a pécsiek leginkább a háztartási hulladékkal, a zöldjáratokkal kapcsolatos munkát értékelték.

A városüzemeltetési területen is javult a helyzet, a tavalyi 3,5-ös átlag helyett idén 3,7-es átlagot ért el a terület. A pécsiek legkevésbé az utak, járdák állapotával elégedettek, 2,61 pontot adtak rá a városlakók. A hó- és síkosságmentesítés területén a tavalyi 3,02-es pontszámot 3,36-ra sikerült javítani.

A távhőszolgáltatás is 4-es felett teljesített, akár csak a Pécsi Sport Nzrt. A piac- és vásárüzemeltetés területén a szolgáltatások megítélése hasonló a tavalyihoz, 3,8 volt.

Az összesítés szerint fejlesztésre szorul a kapcsolattartás, az elérhetőség, a reklamációs ügyek intézése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!