Közélet

2016.05.23. 10:47

Lassan mindenhol lehet csobbani, Pécs a sor végén

Nyitásra készen állnak a strandok Baranyában: van, ahol részlegesen már üzemelnek a kültéri medencék, van, ahol csak a melegre várnak. Két héten belül mindenütt indul a szezon.

Wald Kata (Dunántúli Napló)

Bármelyik nap kinyithatna a baranyai strandok jó része: a legtöbb helyen a medencék feltöltve, a fű lenyírva, minden kitakarítva – már csak a nyári meleg kell. Mohácson például a gyerekmedencét már erre a hétvégére felkészítik – ha esetleg beköszönt a kánikula, gyereknapra a csúszda- és az úszómedencén kívül minden mást használhatnak a vendégek. Június 4-ére tervezik a teljes nyitást, különféle programokkal. Szigetváron minden készen áll, már május 1-je óta a kültéri rész is fogadhatná a fürdőzni vágyókat, csak a strandidőre várnak. A siklósi termálfürdő kinti strandjának nyitását június 1-jére tervezik, a sportmedence körüli rész új faburkolatot kap – a padozat cseréjén még dolgoznak, amint elkészült, kezdik a medence feltöltését.

Bólyban is gőzerővel zajlanak az előkészületek: cél, hogy a gyerekek az iskolai tanév utolsó két hetében már testnevelésórákon használni tudják a strandot. Sellyén is szinte minden készen áll: a június 1-jei nyitásra új kerítést építenek, a büfészolgáltatások is bővülnek. Beremenden, ahol igényes sátorozóhelyeket is kialakítottak a strand területén, szintén június 1-jétől várják a vendégeket. Magyarhertelenden három kültéri medence már üzemel, a hétvégére mind a hetet megnyitják. A szaunakert az új attrakció. Egyelőre úgy tűnik, a belépők árai jelentősen sehol nem emelkednek.

Hahó, Pécs! Veled mi a helyzet?

Pécsett a megye többi strandjánál kicsit később, az iskolai tanév utolsó hetében, június 10-én nyitnak meg a kinti medencék a Hullámfürdőben. A tavalyi évhez képest semmilyen komolyabb változás nem várható: a karbantartási munkákat elvégezték, fejlesztések a Hullámban az elmúlt nyár óta nem történtek, a nyitva- tartási idő is változatlan. A strand a hét minden napján reggel kilenctől este hétig fogadja majd a felfrissülni vágyókat. Ugyanígy az árak is változatlanok: 1000 forint lesz a felnőtt belépő, 4–14 éves korig 560, Tüke-kártyával 900, diákoknak és nyugdíjasoknak 820 forintba kerül a jegy, 15 óra után a délutáni belépő 600 forint.

Harkány: csúszdapark és úszójegy

Harkányban a 30 illetve 28 fokos vízhőmérsékletű Lepke-medencét már május 13-a óta használhatják a fürdőzők. A vendégek számának tükrében fokozatosan nyitják meg a többi medencét is az elkövetkezendő időszakban. A gyermekmedencében májusban hétvégente már lubickolhattak volna a legkisebbek, ám az időjárás miatt megnyitására nem volt eddig szükség. Júniusra az eddigi két csúszdapálya kiegészítéseként elkészül az új csúszdapark is, ami várhatóan még több vendéget vonz majd Harkányba. Újítás továbbá, hogy két órára váltható úszójegyet vezettek be az idei szezonban: az 1600 forintos napijegyből 850-et visszakap a vendég, ha két órán belül elhagyja a fürdő területét. Emellett a gyógyfürdő felnőtt napi jegye változott az eddigi 2900-ról 2990 forintra.

Orfűre több busz, több kedvezmény

Mint ismeretes, az Orfűi Aquaparknak új üzemeltetője van, ezentúl a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában lévő strandot a Kiving Kft. működteti, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. részfeladatokat lát el. Nagyobb fejlesztések nem voltak, karbantartás, felújítási munkálatok zajlanak, hogy a június 1-jei nyitásra minden üzemképes legyen. Változás viszont, hogy a napijegyként szolgáló vonalkódos karszalaggal el lehet majd hagyni a strand területét.

Emellett a korábbinál többféle kedvezményes jegykonstrukciót is bevezetnek, és az eddigieknél több távolsági buszjárat is közlekedik majd a nyári időszakban a strand felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!