Közélet

2016.07.22. 17:42

Fesztiválok és koncertek

Míg az elmúlt héten az időjárás volt a főszereplő a hétvégi programokat illetően – több rendezvény is elmaradt –, addig a következő három napban koncentrálhatunk a fesztiválokra, koncertekre, búcsúkra. A pécsi Balokányligetben például különleges óriásbuborékokat fújnak.

Hajdu Zsolt

Míg az elmúlt héten az időjárás volt a főszereplő a hétvégi programokat illetően – több rendezvény is elmaradt –, addig a következő három napban koncentrálhatunk a fesztiválokra, koncertekre, búcsúkra. Kellemes, 30-Celsius fok körüli meleg várható, illetve szombatra és vasárnapra is egy-egy záport, zivatart jósolnak a meteorológusok, ezért praktikus egy „esőriasztó” esernyőt vagy esőkabátot bekészíteni vésztartaléknak.

Minden bizonnyal ezen a hétvégén is Harkányban lesz a legtöbb program és a legnagyobb buli, immár huszonharmadik alkalommal rendezik meg a fürdőfesztivált. A nagyszabású rendezvény mind a három napra kínál sportprogramokat, vízitornát, koncerteket, de lesz vizespólós mell- és pocakszépségverseny, tűzshow, óriástársasjáték, bemutatkoznak az oldtimer autók, valamint a pécsváradi vár is.

Pécsen kívül a megye több településén is lesznek különböző programok, bemutatók, így Beremenden, Bólyban, Bikalon, Kiskassán, Magyarhertelenden és Mágocson is. Immár hetedik alkalommal rendezik meg a Hegyháti Beat-­Rock Fesztivált, Bólyban zenés hétvége lesz, pénteken és szombaton is három-három együttes lép a közönség elé.

Szombaton rendezik meg a Családi Buborék Napot a pécsi Balokány-ligetben, az eredetileg tervezett időpontot a vihar miatt elhalasztották.

PÉNTEK
Beremend • Lazippo fesztivál

20.00 A Dübörgő Wattacukrock és az All Inclusive Delicates ad koncertet a faháznál lévő tó mellett felépített színpadon. Napközben kiállítások, történelemóra a kovácsműhelyben, élet a birtokon.

Bóly • Bólyi Zenés Hétvége
20.00 Moon River, 21:30 Ismerős Arcok, 23:30 Nekemteccik (Kiskastély udvar)

Harkány • XXIII. Harkányi Fürdőfesztivál
A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő legnépszerűbb tradicionális eseménye, a Fürdőfesztivál mindenki számára kínál valami érdekes eseményt. Programok egész nap a nagyszínpadon, a lepkemedencénél és az 1. gyógymedencénél. 21.45 Kállay Saunders Band-koncert.

SZOMBAT

Harkány • XXIII. Harkányi Fürdőfesztivál
15.00 Vizespólós mell- és pocakszépségverseny a lepkemedencénél, 19.30 New Level Empire-koncert a nagyszínpadon. Egész napos programok, nyár, strand, gyógyvíz, koncertek, sportprogramok, csúszdák.

Kiskassa • Anna-napi búcsú
15.00 pacskerkiállítás megnyitója a helytörténeti kiállítás épületében.

Mágocs • VII. Hegyháti Beat-Rock Fesztivál
15.00 VII. Hegyháti Beat-Rock Fesztivál. Ladánybene 27-, Honeybeast-koncert a mágocsi sportpályán.

Beremend • Lazippo fesztivál
15.30 felvonulás gördeszkával, rollerrel, biciklivel. 20.00 Kovácsudvar, DJ-show: Bahlzack, Vudu, Gabesz, DJ Tomi. Napközben kiállítások, történelemóra a kovácsműhelyben, élet a birtokon.

Bikal • Bikali Nyári Fesztivál
20.00 Hófehér és a hét törpe. Szabadtéri, lovas színházi előadás a Nemzeti Lovas Színház és a bikali Élménybirtok színészeinek és lovasainak előadásában.

Bóly • Bólyi Zenés Hétvége
20.00 Mecsek Country, 22.00 Faktor Blues Band, 0.00 Riff/Raff (Kiskastély udvar ingyenes belépés)

Magyarhertelend • Koncert
20.30 PMD Blues Band-koncert a Hertelendi Termálfürdőben

Pécs
• Alpin-nap a Mecsextrém Parkban
10.00 A program során megismerhetők és kipróbálhatók a technikai eszközök szakképzett vezető jelenlétében. A programra előzetes bejelentkezés szükséges! Információ, jelentkezés: Mecsextrém Park, Pécs-Árpádtető, 06-72/515-927 (10.00–14.00).

• Buborék Nap a Balokány-ligetben
15.00 Családi Buborék Nap a Balokány-ligetben! Családi program, kellemes környezet, és buborékok minden mennyiségben. Mindenki elhozhatja a saját buborékfújóját, de lesz lehetőség óriás-­buborékfújó elkészítésére is. 15.00 és 16.00 között Molnár Ákos, a „Buborékbűvölő” mutatja be tudását, és készít óriásbuborékokat. 16.00 Mindenki részt vehet egy nagy közös buborékfújásban.

• Kalandozás a csillagos égbolton
16.00 Kalandozás a csillagos égbolton, planetáriumi előadás hatéves kortól. Zsolnay-negyed, Planetárium.

Pécsi Nyári Színház
21.00 Ne most, drágám! Pécsi Szabadtéri Játékok, Káptalan utcai Szabadtéri Színpad

VASÁRNAP

Kiskassa • Anna-napi búcsú
10.00 Szentmise, koszorúzás, egész napos programok. 20.00 Bál. Zenél a Die Lausbuben zenekar.

PÉCS
• Mesék a csillagokról

11.00 Mesék a csillagokról. Az előadás az öt–nyolc éves korosztály számára nyújt csillagászati ismereteket könnyed, játékos formában. 16.00 Kalandozás a csillagos égbolton. Zsolnay-negyed, Planetárium.

•  Nyáresti térzenék a Zsolnay Kulturális Negyedben
18.00 Pécsi és baranyai fúvósegyüttesek koncertsorozata. Zsolnay-negyed, Bóbita Szabadtéri Színpad. Pécsi és baranyai amatőr bányász-, tűzoltó- és városi fúvószenekarok, gyermek-, ifjúsági, valamint német nemzetiségi együttesek elevenítik fel a nagy múltra visszatekintő tradicionális fúvósmuzsikát.

Harkány • XXIII. Harkányi Fürdőfesztivál
18.00 Animal Cannibals-koncert, 21.30 Majka & Curtis koncert. Egész napos programok, Nyár, strand, gyógyvíz, koncertek, sportprogramok, csúszdák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!