Közélet

2016.07.08. 09:37

Fix, hogy nem lesz menekülttábor Martonfán

Kormányzati szinten tárgyaltak Martonfa vezetői, akik megerősítést kaptak: a volt katonai gyakorlótéren, ahol tavaly menekültbefogadó állomást terveztek, biztosan nem lesz tábor.

Babos A. (DN)

Az országos médiaérdeklődés középpontjába tavaly került be a Martonfa melletti volt katonai gyakorlótér, amiről most, a hét elején újra tárgyaltak Martonfán a település vezetői Héjj Dávid miniszterelnöki biztossal, tudta meg a hírt a Dunántúli Napló. Megkerestük Bosnyák András polgármestert, kissé meglepő volt ugyanis a látogatás és a téma azt követően, hogy tavaly novemberben Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy nem épül meg a martonfai és a sormási tábor. Ráadásul Héjj Dávid miniszterelnöki biztosként koordinálja az Orbán Viktor feladatkörébe tartozó ügyekben a szükséges társadalmi és kormányzati egyeztetéseket.

Bosnyák András azt közölte, hogy a menekülttábor, illetve a volt gyakorlótér valóban szóba kerültek a tárgyaláson, de egyelőre csupán annyit mondhat el az elhangzottakról: újra megerősítették őket abban, hogy nem lesz ott befogadóállomás.

Olvasóink emlékezhetnek, a Pécs keleti határától és a kétszázhúsz lelkes Martonfától is csak néhány kilométerre létesült volna ideiglenes befogadó- állomás, amely miatt nagy lakossági felháborodás volt, és tüntetéssorozat kezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!