Közélet

2016.08.31. 17:56

Elmaradtak az extrém hőségek

Véget ért a nyár, az időjárás nyárias jellege azonban megmarad, hétvégén igazi strandidőre van kilátás 30 fok körüli délutáni hőmérséklettel.

Zs. J.

Az idei nyáron egyetlen hőségriadó kiadására került sor június végén, akkor az ÁNTSZ pár nap erejéig másodfokú hőségriadót rendelt el – írta megkeresésünkre az időkép.hu meteorológusa, Cséki Gergő. A 2016-os nyár legfőbb jellemzője az extrém hőségek elmaradása, melegrekord csupán egy-két napon született. Ha meg is indult egy-egy erősebb felmelegedés, rögtön jött egy hidegfront, záporos-zivataros napokat okozva ezzel a térségünkben.



Az ország nagy részén – tehát nem mindenhol – a nyár folyamán az átlagosnál több csapadék hullott, júniusban különösen az ország keleti, délkeleti részén, júliusban sokfelé az országban. Baranyában a legnagyobb katasztrófa helyzet július végén alakult ki, több településen villámárvizek keletkeztek a hatalmas mennyiségű eső miatt. Helyenként félméteres víz hömpölygött az utcákon.

A legnagyobb károkat a víz Szűrben, Szebényben, Fekeden, Himesházán és Erdősmecskén okozott. Augusztusban már valamivel kevesebb csapadék volt, de ekkor is jutott néhányszor kiadósabb záporokból, zivatarokból.

Címkék#Szűr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!