Közélet

2016.09.17. 18:59

Menthető a ház, de építőanyag kell

Végre jó hírt kapott a kishajmási család, akinek kiégett a háza.

K. E. I.

Ahogy arról akkor lapunk beszámolt, ismeretlen okokból kigyulladt egy kishajmási ház egyik szobája augusztus elején. Mire a tűzoltók kiértek, a lángok már továbbterjedtek, és két szoba teljes terjedelmében égett. Szerencsére a tűz a tetőtérre és az épület más helyiségeire nem terjedt át, de a korom mindent beterített. A ház lakhatatlanná vált, a család szinte minden vagyona bennégett. Mivel a többgenerációs családban négy óvodás-kisiskolás gyermek is van, az ő átmeneti szállásukról azonnal gondoskodtak, a felnőttek pedig egy ideig a kiégett ház konyhájában és egyik szobájában aludtak. Később aztán rokonok segítségével Somogyhatvanban kaptak egy bérházat, ahová a jószágokkal együtt mára mindenki átköltözött. A tragédia után a család sokáig várt a szakértői véleményre, hogy kiderüljön, a ház menthető-e. A napokban végre felmérte a helyzetet a statikus, és közölte, hogy az épületet nem kell lebontani. Az örömhírt Erdős Andrea mondta el lapunknak.



A Hetvehelyi Általános Iskola igazgatója, aki a kezdetektől segítette a családot, elmondta, akár már holnap meg lehetne kezdeni a felújítást, ha összegyűlne a szükséges anyag. Ehhez többek között ablakot, áthidaló- és mestergerendát, homokot, zúzott követ, cementet és mészhidrátot próbálnak vállalkozóktól összegyűjteni. A munkaköltségekhez pedig adományokat várnak az 11731135-21247545-es alszámlára. Aki segíteni szeretne, a megjegyzésbe mindenképp írja bele, hogy „adomány”. A számla neve: Balogh Vilmos és testvérei támogatás.

Címkék#Hetvehely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!