Közélet

2016.09.21. 19:02

Mi lesz veled Ifjúsági ház? Hamarosan kiderül

Másfél milliárdos fejlesztéssel felújítaná a volt Ifjúsági Házat és tenné rendbe a belváros legnagyobb egybefüggő, díjfizetős parkolóját a pécsi önkormányzat.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Alapvetően befolyásolja a pécsi városképet a Jókai utca, Bajcsy-Zsilinszky utca, Rákóczi út és a Nagy Lajos Király útja közé eső tömbben található közterület, benne a Centrum-parkolóval és a volt Ifjúsági Ház épületével, emiatt e terület rendezése, fejlesztése kulcsfontosságú Pécs számára – mindez abban az előterjesztésben olvasható, amelyről a városatyák szavaznak a csütörtöki közgyűlési ülésen.

A városvezetés bruttó mintegy másfél milliárd forintos fejlesztéssel felújítaná ugyanis a volt Ifjúsági Házat, és rendbe tenné a volt Centrum áruháznál lévő nagy parkolót is. A beruházást európai uniós keretből, TOP-forrásból fedeznék.

A Páva Zsolt polgármester által jegyzett előterjesztés szerint a volt Ifjúsági Ház épületének felújítása, hasznosítása évek óta problémát okoz a városnak, ráadásul a környezetében évekkel ezelőtt megkezdett, de félbehagyott beruházások miatt a terület teljesen használhatatlanná vált.

Az Ifjúsági Ház tartószerkezetét megvizsgálják, ha kell megerősítik. Ezzel kapcsolatban érdeklődésünkre a városházán azt mondták, az „IH” nem IMS-szerkezetű épület, de évek óta használaton kívül van, ráadásul ráépítésben is gondolkodik az önkormányzat.

Az épületet azért is fejlesztenék ugyanis, hogy a későbbiekben magánvállalkozás(ok) részére bérbe adhassák. A hasznosításhoz azonban a városvezetés szerint elengedhetetlen az épület teljes fejlesztése, korszerűsítése és bővítése. Utóbbit további egy, vagy két szint kialakításával érnék el, de kicserélnék a  homlokzati nyílászárókat is, és teljesen új gépészeti rendszert telepítenének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!