Közélet

2016.09.15. 10:12

Újra helyben járnak óvodába Egregyen

Állami és saját forrásból működtetnék a régi-új intézményt.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Kisboldogasszony napján tartották a magyagegregyi búcsút, amelynek egyik fénypontja a helyi óvoda újranyitása volt. Az intézménybe 19 gyermek jár ősztől. – Az újranyitás mellett szólt, hogy a legközelebbi óvoda a térségben Szászvár községben található – mutatott rá lapunk kérdésére Kiss Béláné, a Magyaregregyiek Baráti Körének elnöke, aki azt is elárulta, miből fogják működtetni az intézményt. – Ehhez a gyermeklétszámhoz leigényelhető normatíva elegendő lesz az óvoda fenntartásához, ami egyébként az Egyházaskozári Óvoda tagintézményeként működik, tehát onnan kapja a megfelelő szakmai támogatást is.

Ebben az évben a település saját forrást tesz még hozzá, jövőre pedig pályázati forrásból további eszközök beszerzésére lesz lehetőség – tette hozzá. Kiss Béláné hangsúlyozta, a falu több attól, hogy van egy intézménye, és a falubeliek számára is egy tér, ahol gyermekeik fejlődhetnek, olyan szárnyakat kapnak, amelyek segítségével teljesedhetnek ki boldog felnőttekké. Az óvodaátadó mellett aznap díszpolgárt is avattak: a címet a magyaregregyi születésű dr. Vókó György, egyetemi tanár, legfőbb ügyészségi főtanácsos, intézetigazgató kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!