Közélet

2016.10.20. 17:22

A Kaposvárral csap össze péntek este a PVSK

Péntek este hétkor hazai pályán is megkezdi a bajnokságot a PVSK-Pannonpower kosárlabda-csapata.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Akár azt is mondhatjuk, hogy a PVSK-Pannonpower csapata kellőképpen fel tudott készülni az idény első hazai meccsére: a 3 × 3-as válogatott kínai szereplése miatt ugyanis a pécsiek két hete játszottak utoljára éles meccset (október nyolcadikán, a bajnoki nyitányon idegenben kikaptak a Szolnoktól), azaz jó ideje gyúrhatnak a Kaposvár elleni csatára. A somogyiak ráadásul ezen időszakban két meccset is lepörgettek, azaz fáradtabban jönnek a Lauberbe.

Létezik azonban egy másik megközelítés is. Eszerint a Kaposvár már lendületben van, ráadásul az eddigi eredményei is elismerésre méltóak (otthon legyűrték a Sopront és a Jászberényt, idegenben pedig nem sokkal kaptak ki a Körmendtől), míg a pécsieknek most indul csak a menet, a Szolnok elleni mérkőzésből sok tanulság nem vonható le, ráadásul az ősi ellenfél ellen mindenképpen villantani kellene, így teher is lesz rajtuk.

A Kaposvár ugyanis az utóbbi időben nem veszíteni jött Pécsre. A somogyiak (akiket rendre sok szurkoló is elkísér) az elmúlt években rendre nyerni tudtak a Lauberben, akkor is, amikor a sok volt a sérültjük, akkor is, amikor a pécsiek voltak inkább lendületben – valami miatt nagyon fekszik a szomszédoknak a pécsi csarnok. Most azonban új idény indult el, itt a lehetőség a javításra! Építhetnénk akár PVSK-kupa fináléjára, amelyben a pécsi center, Ismet Sejfic ponterős játékának köszönhetően viszonylag simán nyert a Pécs, de talán helyesebb, ha azt mondjuk: a kosarasok átérzik a mérkőzés jelentőségét, s kezdésként mindenképpen egy szép győzelemmel szeretnék köszönteni a szurkolókat.

– Jó csapatot fogadunk, ez egyértelmű – mondta Csirke Ferenc, a PVSK vezetőedzője. – A szezon előtt sokan azt mondták, hogy a kaposváriak valamivel gyengébbek lesznek, mint tavaly, de az eddigi eredményeik nem ezt mutatják. Mi becsülettel készültünk belőlük, a kínai túránk miatt Szentendrei Áron másodedzőm tartotta a tréningeket, én maximálisan megbízom benne, egy felkészült gárdát vettem át tőle. Nekimegyünk a Kaposvárnak, s megpróbáljuk jól indítani a szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!