Közélet

2016.10.19. 11:15

Legszebb falvak: Feked bronzérmes

Erős küzdelemben a harmadik helyet szerezte meg Feked az Origo hírportál internetes szavazásán, amelyen Magyarország legszebb fekvésű faluját keresték.

N. L. (Dunántúli Napló)

Az Origo olvasói először megyénként három kistelepülésből választhatták ki a legszimpatikusabbakat, a megyéből Kovácsszénája, Palkonya és Feked indult a helyi turisztikai szakemberek és a közgyűlés javaslata alapján. A verseny célja az volt, hogy a turizmus fősodrától távolabb eső helyekre irányítsák a figyelmet.

Az 57 településes mezőnyből továbbjutó, alig több mint kétszáz lakost számláló Feked a múlt héten zajló végszavazás során képviselte Baranyát, a szavazatok bárhonnan érkezhettek. Az összesen 128 ezer voksot hozó küzdelemben végül a Komárom-Esztergom megyei Súr győzött 22.445 szavazattal. 19.864 voks jutott a Bács-Kiskun megyei Császártöltésnek, Feked pedig 19.670-et kapott a rajongóitól.

Arról, hogy a települések lakói maguk feküdtek volna rá a szavazófelületre, az a szervezők szerint kizárható. Az aktivitást annak tulajdonítják, hogy a falvakat ismerők, ott járt vendégek és onnan elszármazottak fejezték ki kötődésüket, ismerőseiket is mozgósítva.

N. L. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#Feked

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!