Közélet

2016.11.21. 13:57

Mindenkié már a karácsonyfa, ott van a Széchenyi téren

A Mindenki Karácsonyfája idén egy 15 méter magas, közel 50 éves, szép és formás ezüstfenyő lesz, amelyet a Kispiricsizma dűlőben, egy családi ház kertjében vágtak ki.

bama.hu

A fa már kinőtte a rendelkezésére álló helyét, és hatalmas mérete miatt veszélyeztette a házat. A fát 13 felajánlott fenyőfa közül választották ki a BIOKOM szakemberei, díszítése november 21-24. között lesz. A fát már hétfőn elkezdik díszíteni. A tervek szerint ezen az első napon az energiatakarékos, 10.000 darab LED-fényforrást magában foglaló fényfüzér kerül fel a fára egy daru segítségével.

Szintén elkezdődik a Széchenyi téri kandeláberek díszítése, s kihelyezik a világító átfeszítéseket is. A következő napokban teszik fel a teljesen új, fehér és ezüst színű  220 db csillag, gömb és hópehely formájú karácsonyi motívumot a fenyőfára. Találkozhatunk a későbbiekben még feldíszített városi karácsonyfával a Kertvárosban, az Uránvárosban és a Keleti városrészben is.

Így állították be a helyére:

A fát egyébként a Kispiricsizma dűlőből hozták, a szállítás ideje alatt korlátozások voltak a városban. A Hársfa út például le volt zárva egy rövid ideig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!